Ensimmäisellä kerralla leivoimme kuorrutettua suklaakakkua ja kinkku-juustomuffineita. Molempien valmistaminen sujui ongelmitta. Muffinit eivät aivan sivelleet makuhermojamme, mutta olivat silti syötäviä. Suklaakakku puolestaan maistui miltei täydelliseltä. Kannattaa kokeilla!
(reseptit löytyvät kuvien alapuolelta)
Suklaakakku
kinkku-juustomuffinit
KUORRUTETTU SUKLAAKAKKU
kahdeksalle
150 g margariinia
2 dl sokeria
6 rkl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
1 tl vaniliinisokeria
1/4 tl suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
KUORRUTUS
½ dl kermaa
1 rkl margariinia tai voita
75 g taloussuklaata
VUOKAAN
margariinia tai voita
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisijaltaa 25-28 cm).
2. Sulata rasva. Yhdistä sokeri ja kaakaojauhe keskenään ja sekoita kulhossa olevan rasvan joukkoon.
3. Vatkaa kananmunat rasvaseokseen yksitellen. Yhdistä jauhot, vaniliinisokeri ja suola keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan.
4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 20-25 minuuttia.
5. Kiehauta kerma ja rasva kattilassa. Siirrä kattila kylmälle levylle ja sekoita kerma-rasvaseokseen rouhittu suklaa. Sekoita kuottutus tasaiseksi.
6. Kaada kuorrutus kakulle, tasoita pinta ja anna kakun jäähtyä.
MUUNNOS
GLUTEENITON SUKLAAKAKKU
ggValmista gluteeniton suklaakakku muuten samalla tavalla kuin kuorrutettu suklaakakku, mutta käytä vehnäjauhojen asemasta 2 dl gluteenittomia jauhoja ja ½ dl maissitärkkelystä.
_______________________________________________________________
KINKKU-JUUSTOMUFFINIT
12-16 kpl
3 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g savukinkkua pieninä kuutioina
1 dl juustoraastetta
2 rkl silputtua purjoa
1 kananmuna
1 ½ dl maitoa
½ dl öljyä
PINNALLE
seesaminsiemeniä
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa sämpyläjauhot, leivinjauhe, suola, kinkku, juustoraaste ja purjosilppu.
3. Sekoita toisessa kulhossa muna, maito ja öljy. Tee kuivien aineiden keskelle syvennys ja kaada kuoppaan munamaito-öljyseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Vältä liikaa sekoittamista, jotta taikina pysyisi mehevänä ja kuohkeana.
4. Jaa taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista muffineja uunin keskitasossa 15-20 minuuttia. Muffinit ovat parhaimmillaan lämpiminä tarjottuina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti