Kaksi viikkoa sitten leivoimme kauralastuja. Taikina oli yksinkertainen ja helppo tehdä eikä siihen mennyt kauaa. Lusikoimme teelusikoilla pieniä kekoja kahdelle eri pellille, huomioiden sen, että lastut leviävät paistettaessa. Kauralastut olivat uunissa noin 7 minuuttia. Paiston jälkeen yritimme taivuttaa niitä kaulimen päällä, saadaksemme työhömme vähän haastetta. Yrityksestämme huolimatta taivutus ei oikein onnistunut ja lastut tuntuivat vain hajoilevan, eivätkä pysyneet haluamassamme muodossa. Asettelimme rapeat lastut kahteen riviin tarjoiluastialle. Mielestämme kauralastut onnistuivat hyvin ja niistä tuli oikein herkullisia.
AINEKSET:
n. 25 kpl
50g margariinia tai voita
1dl sokeria
1 ½ rkl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
TEE NÄIN:
1. Sulata rasva ja lisää siihen sokeri, jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Lisää lopuksi muna kevyesti sekoittaen.
2. Nostele taikinaa kahdella lusikalla leivinpaperille pellille pieniksi keoiksi. Jätä riittävät välit, koska lastut leviävät paistettaessa.
3. Paista lastuja 200 asteessa uunin keskitasossa 7-8 minuuttia.
(Ohje löytyy Taituri Kotitalous 7-9 -kirjasta.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti