perjantai 7. lokakuuta 2016




                                                                     Pullataikina
2 1/2 maitoa
25g hiivaa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
1dl sokeria
1-2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai 1/2 dl öljyä

 Voiteluun
  kananmunaa


1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

2. Vatkaa joukkoon muna,suola,sokeri,kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä samalla kädellä alustaen.

3. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa taikina pehmeäksi kiinteäksi palloksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Taikina on tämän jälkeen valmis leivottavaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti