Viime viikolla tehtävänämme oli valmistaa pizzaa. Teimme itse pizzataikinan ja laitoimme täytteeksi mm. jauhelihaa ja katkarapuja. Pizzasta tuli herkullista ja oikein maukasta. Pizzan tekeminen oli kohtalaisen helppoa ja lopputulos vastasi odotuksiamme!
Pizzapohjan ohje:
1½ dl vettä
20g hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 3½ dl vehnäjauhoja
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen kulhossa. Lisää suola, öljy ja vähitellen jauhot. Alusta taikina pehmeäksi, kiinteäksi palloksi käsin. Jätä se peitettynä hetkeksi lepäämään.
2. Kaaviloi taikinasta iso pyöreä levy ja nosta se pellille leivinpaperille. Anna taikinan kohota n. 20 min ja levitä sen päälle tomaattikastike (ohje löytyy alhaalta), halutut täytteet, mausteet ja raastettu juusto.
Ohje tomaattikastikkeen tekoon:
1 dl tomaattimurskaa
1 rkl tomaattisosetta
1 tl sokeria
1 tl kuivattua basilikaa
1. Kiehauta kastikkeen aineet pienessä kattilassa ja anna jäähtyä.
Ohjeet löytyvät Taituri Kotitalous 7-9 -kirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti