perjantai 11. joulukuuta 2015

Mansikka-valkosuklaa täytekakku


                                                   Ohjeet:
                                          Pohja:
                                                   4 kananmunaa
                                                  1½ dl sokeria
                                                  1dl vehnäjauhoja
                                                  1dl perunajauhoja
                                                  1 tl leivinjauhetta
           
                                       Täyte:
                                                 1½-2dl mansikoita
                                                 2 dl kuohukermaa
                                                 ½dl sokeria
                                                 2 liivatelehteä
                                                100g valkosuklaata

       Pohja:
                      1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
                      2. Lisää kuivat aineet
                      3. Kaada vuokaan
                      4. Paista 20-30 min uunin alatasolla
Täyte:
                     1. Sulata valkosuklaa ja laita liivatelehdet kylmään veteen
                     2. Laita liivatelehdet n. 1-2 rkl kuumaa vettä ja odota että ne katoavat veden sekaan
                     3. Kaada liivate valkosuklaaseen ohuena nauhana
                     4. Vatkaa kermavaahto ja lisää mansikka sose ja valkosuklaa seos
                     5. Anna täytteen olla jääkaapissa
                     6. Laita täyte kakkuun ja koristele kakku mansikoilla

 Kakun tekeminen oli helppoa mutta siinä kesti aika kauan, kakku maistui hyvältä.
Kakku sopii hyvin tarjoiltavaksi juhliin.
                
                    
                                                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti