Meillä oli käytössä valmis piparkakkutaikina, mutta tässä on sen ohje:
Piparkakut
125g margariinia tai voita
3/4 dl siirappia
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssikuorta
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja
1. Mittaa suureen kattilaan margariini, siirappi, sokeri ja mausteet.
Kiehauta ne samalla samalla puuhaarukalla sekoittaen.
2. Vatkaa seos haaleaksi ja lisää kananmuna. Lisää
jauhot joihin on sekoitettu ruokasooda.
3. Muotoile taikina kelmun sisällä litteäksi paketiksi
ja jätä kylmää vuorokaudeksi.
4. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja ota siitä
muotilla piparkakkuja. Pane piparkakut leivinpaperille pellille
sentin päähän toisistaan.
5. Paista piparkakkuja 180-200 asteessa uunin keskitasossa 6-10 min, kunnes
ne ovat kauniin ruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti