Murokakku
200g margariinia
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota uunivuoka
2. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri isossa kulhossa kuohkeaksi
vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi
taikinaan puuharukalla tai kaapimella sekoittaen.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 40-45 min min.
uunin alaosassa. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä
Tiikerikakku
Ota taikinasta 1/3 eri kulhoon ja sekoita siihen 2 rkl kaakaojauhetta.
Levitä puolet vaalesta perustaikinasta kakkuvuoan pohjalle, levitä
sen jälkeen suklaataikina raidaksi kakkuun ja päällimäiseksi
loppu vaaleasta perustaikinasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti