Hapanimeläporsas
Teimme kotitalouden tunnilla kiinalaista hapanimeläporsasta ja riisiä Taiturin ohjeen mukaan. Ruoka onnistui hyvin ja kaikki tuli syötyä. Samalla harjoittelimme puikoilla syömistä.
Resepti:
200 g porsaan ulkofileetä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl omenamehua
1 sipuli
1 pieni porkkana
½ paprika
1-2 ananasrengasta
1 valkosipulinkynsi
2-3 rkl öljyä
3 dl lihalientä
Kastike:
2 rkl vettä
2 rkl soijakastiketta
3 tl sokeria
1 tl viinietikkaa
2 rkl maissitärkkelystä
1. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi suikaleiksi ja pane kulhoon. Sekoita joukkoon soijakastike ja omenamehu. Jätä liha maustumaan 10 minuutiksi.
2. Puhdista ja kuori kasvikset. Leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi, porkkana ja paprika suikaleiksi ja ananas palasiksi. Paloittele valkosipuli.
3. Ruskista lihasuikaleet nopeasti kuumassa rasvassa (1 rkl) suuressa paistinpannussa koko ajan käännellen. Siirrä lihat pannusta pieneen kulhoon.
4. Kuumenna vähän rasvaa pannussa ja nosta siihen sipuli, porkkana ja paprika. Kääntele kasviksia pari kolme minuuttia ja lisää ananaspalat, valkosipuli ja lihaliemi.
5. Kiehauta kasvikset, lisää lihasuikaleet ja kastike. Kiehauta ruoka uudelleen.
Marjarahkatorttu
Jälkiruoaksi valmistimme marjarahkatortun soveltaen Taiturin rahkatorttuohjetta. Torttu onnistui ja maistui hyvältä, vaikka mustaherukat olisi voitu kirpeytensä takia jättää pois.
Resepti
1 annos murotaikinaa
täyte:
1 tkl maitorahkaa
1 kananmuna
4 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
½ sitruunan mehu
vuokaan margariinia tai voita
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele vuoka.
2. Valmista murotaikina ja painele se voidellun vuoan pohjalle ja reunoille sen puoliväliin asti.
3. Sekoita täytteen aineet ja levitä vuokaan taikinan päälle.
4. Paista rahkatorttua uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti