pääsiäiskakku
Aineet:
4 kanamunaa
1dl vehnäjauhoja
1 1\2 sokeria
1dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte ja kostutus:
1dl appelsiininehua
1 prk (250g) lemon curd-sitruunatahnaa
pinnalle:
1 dl appelsiinihilloa
200 g valkosuklaata
1pkt (340g) vihreää sokerimassaa
suklaapajunkissat:
150 g tummaasuklaata
noin 50 g valkosuklaata
Laita uuni 175 asteeseen ja vatkaa sokeri ja munat paksuksi valkoiseksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhot siivilöi ne vaahtoon vatkaa taikina tasaiseksi
kaada taikina voideltuun vuokaan paista se 175 asteessa 30-35 minuuttia, sulata tumma suklaa
Ala tekemään suklaapajunkissoja kun kakku on uunissa.
Leikkaa kakku keskeltä kahtia ja kostuta kakku appelsiini mehulla ja levitä sitruuna tahna.
Sivele kakkupohjan päälle appelsiinihilloa ja sulata valkosuklaa.
Levitä suklaa kakun päälle ja tee sokerimassasta ruohomaista kuviota ja laita kakun kylkeen ja koristele
suklaapajunkissoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti