Kääretortun ohje:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Leivinpaperille: hienoa sokeria
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla.
2. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
3. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi kaapimella sekoittaen.
4. Levitä taikina uunipellille ja paista torttua uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.
5. Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa torttu sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi ja anna torttupohjan jäähtyä.
6. Levitä täyte torttulevylle ja se rullalle paperin avulla. Kääri alku erittäin tiukkaan sormilla painellen ja jätä saumakohta alas piiloon.
7. Anna tortun jäähtyä paperiin käärittynä. Leikkaa kääretorttu parin sentin paksuisiksi viipaleiksi tarjoilua varten.
Ohje löytyy Taituri, Kotitalous 7-9 -kirjasta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti