tiistai 22. huhtikuuta 2014

Marjaisa kääretorttu

Valmistimme helpon ja herkullisen kääretortun pakastevadelmia ja suklaata käyttäen. Ensin valmistimme tavallisen kääretorttupohjan, jonka tekeminen oli vaivatonta ja nopeaa. Laitoimme pohjan uuniin ja tarkkailimme pohjan paistumista herkeämättä, ettei se paistuisi liikaa. Valmistimme kermavaahdon ja sulatimme suklaan sekä pakastevadelmat. Pohjan tultua uunista, ripottelimme leivinpaperin päälle sokeria ja kumosimme pohjan sen päälle. Laitoimme kääretortun täytteeksi kermavaahtoa ja vadelmia ja käärimme sen kääretortun muotoon. Viimeistelimme kääretorttumme laittamalla tortun päälle vadelmia sekä sulatetusta suklaasta herkullisia raitoja. 





Kääretortun ohje:

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Leivinpaperille: hienoa sokeria


1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla.
2. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
3. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi kaapimella sekoittaen.
4. Levitä taikina uunipellille ja paista torttua uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.
5. Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa torttu sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi ja anna torttupohjan jäähtyä.
6. Levitä täyte torttulevylle ja se rullalle paperin avulla. Kääri alku erittäin tiukkaan sormilla painellen ja jätä saumakohta alas piiloon.
7. Anna tortun jäähtyä paperiin käärittynä. Leikkaa kääretorttu parin sentin paksuisiksi viipaleiksi tarjoilua varten. 

Ohje löytyy Taituri, Kotitalous 7-9 -kirjasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti