tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskakku

Pääsiäiskakku

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte ja kostutus
1 dl appelsiinimehua
1 prk (340 g) lemon curd -sitruunatahnaa
Pinnalle
1 dl appelsiinihilloa
200 g valkosuklaata
1 pkt (250 g) vihreää sokerimassaa
tomusokeria kaulimiseen
Suklaapajunkissat
150 g tummaa suklaata
n. 50 g valkosuklaata

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.
3. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa 30-35 minuuttia. Kumoa kakku pohja hieman jäähtyneenä.
4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kaikki kerrokset appelsiinimehulla ja levitä kerrosten väleihin sitruunatahnaa.
5. Sivele täytetyn kakkupohjan päälle ja reunoille ohut kerros hilloa.
6. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
7. Nosta kakku leivinpaperin päälle. Kumoa suklaakuorrutus kakun päälle. Levitä lastalla tasaiseksi. Anna kovettua.
8. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi. Jauhota pöytä ja sokerinmassan pinta tomusokerilla. Leikkaa sokerimassasta sen mittainen, 8-10 cm:n korkea nauha. Leikkaa yläosa epätasaiseksi "ruohikoksi". Aseta "ruoho" kiertämään kakun reunaa.
9. Sulata tumma suklaa. Laita suklaasula teräväkärkiseen muovi- tai pursotinpussiin. Leikkaa kärjestä pieni pala pois ja pursota leivinpaperille vapaasti "oksia". Anna kovettua viileässä.
10. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Lisää oksiin valkoisia pisteitä pajunkissoiksi. Irrota jähmettyneet oksat varovasti leivinpaperista.
11. Koristele kakku suklaapajunkissoilla ja suklaamunilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti