tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskakku



Tänään, 15.4. leivoimme pääsiäiskakkua. Puolitimme reseptin, jotta saisimme tehtyä pienemmän kakun.

Ensin valmistimme täytekakkupohjan. Kun se oli  paiston jälkeen, hieman jäähtyneenä kipattu, leikkasimme kakun kahteen osaan. Pohjapalan kostutimme ensin appelsiinimehulla ja sitten levitimme sille runsaan kerroksen Lemon Curd -sitruunatahnaa. Tahnan päälle laitoimme vielä appelsiinihilloa appelsiinista makua antamaan. Kolmanneksi asetimme toisen kakkupohjan palan jo täytetyn päälle. Senkin päälle levittimme hieman appelsiinihilloa.
       Seuraavaksi sulatimme yhdellä kertaa kaiken kakkuun tarvittavan valkosuklaan. Toisessa kattilassa sulatimme tumman suklaan. Kun valkosuklaa oli vesihauteessa sulanut, otimme siitä n. 50 g pursotinpussiin. loput valkosuklaasta kumosimme  kakun päälle. Tummasta suklaasta teimme öljytylle leivinpaperille oksia. Niiden päihin teimme valkosuklaasta pajunkissoja. Sitten ne vietiin kylmään jähmettymään.
       Tässä vaiheessa värjäsimme sokerimassan vihreäksi elintarvikevärillä ja kaulitsimme siitä, pöydälle levitetyn tomusokerin päällä pitkän levyn. Siitä muotoilimme ruohikon kakun ympärille.
       Kun kakkumme oli saanut ruohikon reunoilleen, laitoimme kovettuneet pajunoksat valkosuklaakuorrutuksen ylle. Kakku oli valmis nautittavaksi!
       Kaikki pitivät kakusta. Täyte toi sille ihanan raikkaan maun ja se oli kaikinpuolin oikein pääsiäinen.




AINEKSET
kokonainen annos

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE JA KOSTUTUS

1 dl appelsiinimehua
1 prk (340 g) lemon curd -sitruunatahnaa

PINNALLE

1 dl appelsiinihilloa
200 g valkosuklaata
1 pkt (250 g) vihreää sokerimassaa
tomusokeria kaulitsemiseen

SUKLAAPAJUNKISSAT

150 g tummaa suklaata
n. 50 g valkosuklaata

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita taikina varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ( 2 l ) . Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korpujauhottaa. Paista  kakkupohja uunin alaosassa 3035 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.
4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. kostuta kaikki kerrokset appelsiinimehulla ja levitä kerrosten väleihin hieman sitruunatahnaa.
5. Sivele täytetyn kakkupohjan päälle ja reunoille ohut kerros hilloa.
6. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteen päällä kattilassa. Anna jäähtyä hetki.
7. Nosta kakku leivonpaperille tai ritilälle. Kumoa suklaakuorrutus sen päälle. Anna kovettua.
8. kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi. Jauhota ja sokerimassan pinta tomusokerilla. mittaa kakun ympärysmitta. leikkaa sokerimassasta sen mittainen, 8-10 cm:n korkea nauha. Laikkaa yläosaepätasaiseksi "ruohikoksi". Aseta "ruoho" kiertämääb kakun reunaa.
9. Sulata tumma suklaa. Laita suklaasula teräväkärkiseen pursotinpussiin. Leikkaa kärki pienesti auki ja pursota leivinpaperille vapaasti oksia. Anna kvettua viileässä.
10. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Lisää oksiin pajunkissoja. Irrota jähmettyneet oksat varovasti paperista.
11. Koristele kakku suklaapajunkisoilla ja suklaamunilla. Nauti! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti