maanantai 10. marraskuuta 2014

Sacher-kakku

Ohje:

 n. 15 annosta

 pohja: 150g tummaa taloussuklaata
150g voita tai margariinia
 1½ dl sokeria
 4 keltuaista
 1 dl jauhettuja manteleita tai mantelirouhetta
 1½ dl perunajauhoja tai ohrakasta
 2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
4 valkuaista

 kostutus:

 ½ dl tummaa rommia
 ½ dl vettä

 täyte:

 300g aprikoosisosetta tai -marmeladia (3-4dl)

 kuorrutus:

170g tummaa taloussuklaata
 50g voita

 lisäksi:

 2 dl kuohukermaa

 1. sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa ja ota sivuun jäähtymään

 2.vaahdota rasva ja sokeri.Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen,voimakkaasti vatkaten

 3.lisää mukaan hieman jäähtynyt,sula suklaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet

 4.vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoittele viimeiseksi taikinaan.Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (2l) ja paista 175C:ssa noin 50 minuuttia.Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

5.Jaa kakku kolmeen osaan.Kostuta levyt rommivesiseoksella,kevyesti laimennetulla sitruunamehulla tai aprikoosiliköörillä.

 6.levitä väleihin aprikoosisose tai -marmeladi. Pane kakun päälle esim. leikkuulauta painoksi pintaa tasoittamaan siksi aikaa, kun teet kuorrutuksen.

 7. sulata paloilteltu suklaa ja rasva.

 8. vatkaa kuorutus kuohkeahksi ja kiiltäväksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille. anna makujen tasaantua mieluinten seuraavaan päivään.

9. tarjoa lisänä vatkattua kermaa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti