perjantai 7. marraskuuta 2014

Suklaatäytekakku

Ohje:

Pohja: "yhtä paljon kakku"
Käytimme 6 kananmunaa, sokeria ja vehnäjauhoja yhtä paljon, teelusikallinen leivinjauhetta ja ruokalusikallinen kaakaojauhetta. Lisäksi laitoimme sulatettua suklaata taikinaan 75g. Kakku paistettiin uunissa 175 asteessa 45 minuuttia.

Kostutus:
Mehukattimehua

Täytteet:
Rahkaa 3/4 prk ja noin 5rkl vadelmahilloa.
Toinen kerros suklaavaahtaoa.

Suklaavaahdon ohje:
1. Pane 2 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään 5min.
2. Kuumenna puoli desiä maitoa kiehuvaksi, lisää 75g paloiteltua suklaata ja sekoita.
3. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne suklaaseokseen ja jäähdytä haaleaksi.
4. Vatkaa 1,5dl kermaa ja 1tl vaniljasokeria vaahdoksi.
5. Vatkaa 1 kananmuna ja 1rkl sokeria vaahdoksi eri kulhossa ja lisää suklaaseos siihen.
6. Yhdistä kaikki aineet ja anna hyytyä.

Kuorrutus:
100g suklaata ja 65g rasvaa ja sulata ja sekoita. Reunoille suklaasikareita.
Porsaat on tehty sokerimassastaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti