KAKKUPOHJA:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
KOSTUTTAMISEEN:
1 tl vaaleaa mehua
TÄYTE:
2/4 dl suklaamoussea
1 dl mansikoita
KUORRUTTAMISEEN:
suklaamoussea
valkoista sokerimassaa
KORISTEEKSI:
marsipaaniruusuja
hopeakuulia
1.Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka.
2.Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhot kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 13-15 minuuttia uunin keskitasossa.
3.Kumoa kakku tasaiselle alustalle ja anna jäähtyä. Leikkaa se leikkuuveitsellä kolmeksi (tai kahdeksi) levyksi, päällimmäinen ohuimmaksi.
4.Aseta kakun alin kerros lautaselle ja kostuta se kevyesti. Levitä päälle osa suklaamoussesta ja leikkaa mansikat puoliksi ennen lisäämistä.
5.Nosta päälle toinen (päällimmäinen) levy ja levitä siihen loput suklaamoussesta. Kauli sokerimassa ja nosta se kakun päälle.
6.Koristele kakku marsipaanilla ja hopeakuulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti