perjantai 9. lokakuuta 2015

Pizzarullia ja appelissiniuunijäätelöä


PIZZAKIEKOT (noin 25 kpl)

Taikina:
125 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g maitorahkaa

Täyte:
1 pieni sipuli
1 valkosivulinkynsi
1 rkl öljyä
2 dl säilöttyjä tomaatteja
1 maustemitta suolaa
1 maustemitta mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
75-100 g kinkkua kuutioina
3 dl raastettua juustoa (100g)

1.Valmista rahkavoitaikina ohjeen mukaan.
2.Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota kattilassa kuumassa öljyssä. Lisää 
tomaatit, suola ja pippuri. Keitä seosta hiljalleen noin 15 minuuttia, jotta se sakenee.
Mausta seos basilikalla ja anna jäähtyä.
3.Kaavioi taikina jauhoitetulla alustalla ohueksi levyksi (20x40). Levitä sen päälle
tomaattiseos, juustoraasta ja kinkkukuutiot.
4.Kääri levy kevyesti rullalle ja leikkaa sentin paksuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet pellille leivinpaperille ja kypsennä 225 asteessa 12-15 minuuttia.



Appelsiiniuunijäätelö:

4 appelsiinia
2½ dl vaniljajäätelöä
1 munan valkuainen
3 rkl sokeria

1.Leikkaa appelsiineista kantapuolelta parin sentin paksuiset hatut. Koverra hedelmälihaa lusikalla ja kuutioi se. 
2.Sekoita appelsiinipalat pehmeään vaniljajäätelöön ja täytä sillä appelsiinien tyhjät kuoret. Nosta piirasvuokaan.
3.Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita siihen sokeri.
Päällystä täytetyt appelsiinit marengilla ja pane hetkeksi uuniin, 275 asteeseen noin 2 minuutiksi. Tarjoa välittömästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti